Borstvergroting door lipofilling


Borstvergroting met eigen vet

Tegenwoordig wordt het veilig geacht om een borstvergroting uit te voeren met lichaamseigen vet, dit wordt lipofilling genoemd. Door het verfijnen van de technieken kan een langdurig resultaat worden bereikt. De borstvergroting wordt uitgevoerd door het inbrengen van eigen vet, dat van elders van het lichaam wordt weggehaald door middel van een verfijnde vorm van liposuctie, de zogenaamde liposculptuur.  De mogelijkheid van een vergroting op deze manier is afhankelijk van de kwaliteit van uw eigen huid -en borstweefsel.

Ook is een vergroting middels het BRAVA-systeem mogelijk.  Het BRAVA-systeem maakt is uitgevonden en ontwikkeld door Dr. Roger Khouri, plastisch chirurg in het Miami Breast Center in Miami, Florida. Het is gebaseerd op het principe van weefselexpansie. Dit principe is al 30 jaar bekend in de chirurgie en wetenschappelijk goed gedocumenteerd.

BRAVA maakt gebruik van onderdruk die driedemensionaal een gelijkmatige trekkrecht uitoefent op het borstweefsel. Deze trekkracht creeert beetje voor beetje ruimte in het borstweefsel, waarin later autoloog vet (dus vet uit uw eigen lichaam) wordt gespoten.

Door de nieuw gevormde bloedvaatjes in het opgerekte borstweefsel, kan het grootste deel van het ingespoten vet overleven.

Voor uitgebreide inlichtingen kunt u op deze link klikken.

Behandeling in de kliniek

Op plaatsen met overtollig vet wordt door middel van liposculptuur het vet geoogst. Dit vet wordt vervolgens gecentrifugeerd en met behulp van een speciale naald op de gewenste plek ingebracht. Uiteindelijk zal het overgrote deel van het ingebrachte vet blijven bestaan. Het overige deel wordt door het lichaam opgelost. In het algemeen kan een vergroting tot twee cupmaten worden bereikt. In de kliniek wordt de operatie in dagbehandeling uitgevoerd.

Na de borstvergroting door lipofilling

Meestal treedt na de behandeling enige roodheid en zwelling op. Gedurende enkele weken kan bij borstvergroting door lipofilling de injectieplaats enigszins vast aanvoelen, maar in de loop van enkele weken verdwijnt dit in het algemeen vanzelf.

 

 

Bel 035 – 647 80 61  het maken van een afspraak.

Het eerste consult | poli-afspraak voor een verzekerde zorg behandeling wordt altijd vergoed door uw zorgverzekering, omdat dit onder de basiszorg valt. U heeft hier wel een verwijsbriefje van de huisarts voor nodig.

Het eerste consult bij Dr. Werner Beekman  wordt gedeclareerd bij u zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar zal net zoals bij een ziekenhuisbezoek uw eigen bijdrage in rekening brengen.

Volg Dr. Werner Beekman ook via Twitter en op Facebook.Alle gegevens onder voorbehoud van typefouten
©2016 Dr. Werner Beekman, plastisch chirurg
Concept en vormgeving: De Graaf & Partners